tiistai 28. helmikuuta 2012

Wii Zumba-peli

Testissä ollut jo pidemmän aikaa Nintendo Wii-pelikonsolin Zumba Fitness-peli.

Ostin itse pelin Anttilasta, jossa se maksoi 60€

Paketissa tulee mukana itse wii-peli, manuaali + lanteille laitettava vyö, johon tulee kiinni wii kapula.
 
 Pelissä tehdään ihan ensiksi itselle oma "käyttäjä", jolla sitten pelataan. Pelissä saa ensin opeteltua liikkeitä "ohjaajan" avulla, jos ei suoraan varsinaiseen ohjelmaan halua mennä. Mutta ei todellakaan ole välttämätöntä, hyvin pysyi mukana ilmankin harjoitusta-tekemällä oppii! Itse ohjelmassa saa valittua erilaisista "pelimoodeista" zumba partyn, yksittäisen routinen tai zumba class-vaihtoehdon. Myös saa valita missä zumbataan eli esim.tehtaassa/yökerhossa yms. ;) 

Itse pelin aikana ruudussa liikkuu ukkeli, jonka tahtiin kuuluisi itsekkin liikkua. Lanteille kiinnitetyssä vyössä on "taskussa" wii-ohjain, joka tunnistaa, kun pelaaja liikkuu. Pisteitä saa jos pysyy menossa mukana ja silloin "peliukko" vihreänä. Välissä myös tulee mukavia kannustus kommentteja "ohjaajalta" kuten:"Olet nopea oppimaan"














Peli on hyvä mielestäni siksi, että itse saa määrätä reenin pituuden/tahdin. Kunnon hikitreeni on pelillä mahdollista saada myös, jos vaan itse tekee liikkeet oikein urakalla ja taas on mahdollista himmailla jos niin haluaa.. 
Tämän vuoksi peli sopiikin niin zumba-konkarille kuin ei ikinä zumbanneelle.

Aluksi liikkeet tuntuivat vaikeilta ja lantio ei liikkunut halutulla tavalla. Tähän apu tuli kuitenkin jo muutaman treenikerran jälkeen, eli kehitys on kyllä todella nopeaa. Seuraavana päivänä on vatsa- ja selkälihakset lähes poikkeuksetta kipeänä, eli todellisesta treenistä pelaaminen menee. 

Iso + pelissä on musiikki, musiikki on todella mukaansa tempaavaa ja innostavaa, tätä ei voi hiljaisella volyymillä pelailla ;) nupit kaakkoon ja tanner tömisemään! Pelissä on peräti yhdeksän eri tanssityyliä: Reggaeton, Merengue, Salsa, Cumbia, Hip-Hop, Mambo, Rumba, Flamenco ja Calypso.

Vinkki: Lisätehoa treeniin saa, kun ottaa käsiin käsipainot + nilkkoihin nilkkapainot tai jommat kummat vaan, kokeiltu on ja kyllä lihakset kiitti! 

Pelin saa ostettua:
Kaikista tavarataloista ja suuremmista marketeista(esim-prisma, citymarket, kärkkäinen, anttila, tarjoustalo, robinhood)

+ netistä

CDON.com-verkkokaupasta 
Discshopista 
Puolenkuun peleistä 
Hobby Hallista 

Hinta n.30€-50€

Pisteitä Zumba-pelille lähtee:
 Elikkäs yhteensä tähtiä 4½/5. Täydet tähdet lähtee Musiikille.

 Pelin monipuolisuudesta lähtee myös kokonainen tähti, koska pelissä on todella paljon eri ohjelmia joita voi tehdä, on valmiita "tunteja", joissa tulee alkulämppä, harjoittelu ja vielä lopetus ja lisäksi on yksittäisiä kappaleita yms. 

Treenituloksista myös täydet, koska aina zumban jälkeen lihakset huutaa hoosiannaa ja mikäs sen hauskempaa kuin tehdä lihaksia ja samalla nauttia siitä! 

Täyden tähden ansaitsee myös pelin laaja käyttäjäkunta, koska peli on suunniteltu niin, että peliä voi käyttää nuoresta henkilöstä vanhaan ja niin aloittelija kuin konkarikin. Zumbassa on myös mahdollista tietenkin useamman samanaikainen pelaaminen, jopa neljään pelaajaan asti, joko vuorotellen zumba attack-pelimuodossa tai siten että yhdellä on vyö ja muut kuntoilevat ihan vaan zumbaamisen ilosta. 

Puolikkaalla tähdellä arvostelu tippuu liikkeiden suunnittelun vuoksi. Koska vyö on lanteilla ei kaikissa liikkeissä ole mahdollista saada pisteitä, koska lantio ei välttämättä liiku kaikissa. Mielestäni kuitenkin on hyvä, että näitä liikkeitä on myös laitettu peliin, mutta jollekkin perfektionistille saattaisi koitua ongelmaksi kun ei saakkaan täysiä pisteitä;)

Suosittelen ehdottomaksi kokeilemaan, niin vanhat kuin nuoret, niin naiset kuin miehet! :)

Ei kommentteja: