lauantai 25. helmikuuta 2012

Cocovi part2-Hamppuproteiini + Stevia-jauhe

Hellou, tänään esittelyssä otsikon mukaisesti Hamppuproteiini + Stevia-jauhe Cocovilta.

Hamppuproteiini:


Cocovin sivuilla kerrotaan:

CocoVi hamppuproteiinijauhe on korkealaatuisista hampunsiemenistä luonnonmukaisesti tuotettu jauhe. Hamppuproteiini sisältää noin 50% proteiinia, 21% kuituja sekä runsaasti elimistölle tärkeitä rasvahappoja. Hampunsiemenissä on kaikkein kattavin syötävissä ja käytettävissä oleva proteiini koko kasvikunnassa.

SISÄLTÖ:

100% Hamppuproteiinijauhe

ALKUPERÄMAA:

Romania

RAVINTOARVOT per 100g

Hamppuproteiini
 Oma kokeilu:


Hamppuproteiini on mulle täysin uusi tuttavuus, ostin sen n.1kk sitten. Oon käyttänyt sitä Smoothien seassa ja proteiinijuomanseassa. Maultaan hamppuproteiini on pikkasen tunkkanen/jauhomainen, mutta ei maistu esim. smoothiessa juurikaan. Laitan itse aina smoothien sekaan sellasen pienen hujauksen ja pikku hiljaa totuttelemalla ei ainakaan maistu pahalta. Hamppuproteiinissa on 50% proteiinia ja hyviä rasvahappoja paljon. 


Mielestäni tuote sopii hyvin urheilijoille ja muutenkin proteiinia tarvitseville. Liikaa proteiinia ei tietenkään kannata käyttää, koska se rasittaa maksaa. Ravintolisänä mielestäni todella hyvä! 


Pitkäntähtäimen tulokset näkee vasta, kun näitä olen pidempään syönyt. Siitä raporttia myöhemmin!


Hamppuproteiinia saa ainakin:
Xoco.fi-verkkokaupasta 
Hyvinvoinnin tavaratalosta 
+ Hyvin varustelluista tavarataloista

Hinta n. 20€-30€

******************************************************************

Stevia-jauhe

Cocovin sivuilta:

Valkoinen steviajauhe on stevia rebaudiana kasvista uutettua steviajauhetta.

Stevialla on ainutlaatuisia ihon hyvinvoinnin edistäviä vaikutuksia. Stevia edistää mm. ihon hydraatiota. Ihon parantunut kyky säilyttää kosteutensa on suurin kosmeettinen hyöty joka saadaan stevian avulla. Tutkimukset osoittavat että stevia parantaa ihon kosteutumista ja siloittaa / pehmentää ihoa, antaen nuorekkaamman ilmeen. Tämä parannus ihon suojaamisessa auttaa pitämään haitalliset ulkoiset tekijät loitolla samalla kun ihon oma luonnollinen kosteustasapaino säilyy.

Steviajauheen käyttö elintarvikkena on kielletty!

EU-päätös: ”Stevia rebaudiana Bertoni: kasvit ja kuivatut lehdet” ovat asetuksessa (EY) N:o 258/97 tarkoitettu uuselintarvike. Koska ei ole osoitettu, että kyseinen tuote täyttää asetuksen 3 artiklan 1 kohdan vaatimukset, sen saattaminen yhteisön markkinoille on kiellettävä. Katso linkki: EU-Päätös 

Oma kokeilu: 

Steviaa ostettiin ensimmäisen kerran viime syksynä äitini kanssa. Oltiin luettu netistä tästä aineesta ja mentiin sitä kärkkäiseltä ostamaan elintarvikkeeksi. Kärkkäiselläkin myytiin vielä etiketeillä:"Steviajauheen käyttö elintarvikkeena on kielletty!" 11.11.2011 EU on hyväksynyt stevian käytön elintarvikkeena ja joulun aikaan markkinoille ilmestyikin jo Hartwallilta stevialla makeutettuja limskoja. Muualla maailmassa (esim. Kiina ja Yhdysvallat) steviaa on käytetty jo ties kuinka kauan elintarvikkeena. 

Stevia on täysin luonnonmukainen/kaloriton makeuttaja ja siksi todella hyvä esim. diabeetikoille (vrt.hedelmäsokeri, joka todellinen diabeetikon painajainen). Stevia on miljoonia kertoja makeampaa kuin sokeri, joten jo ihan pikkurillin päällä kun maistaa pienen murusen voi maistaa sen todellisen makeuden. 

Ollaan itse käytetty steviaa täysin sokerin korvaavana tuotteena mm. marjarahkassa, kakuissa yms. muissa leivoksissa. 

Steviaa saa tilattua mm. 
+ Hyvin varustelluista tavarataloista (esim. Kärkkäinen) 

Hinta n. 10€-15€ 

 

Ei kommentteja: